Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2016. szeptember 7., szerda

21.319 - Nemzeti Hírhaló: Putyin: Erdély hovatartozását is felül kellene vizsgálni


Feladó: Nemzeti Hírhaló
Dátum: 2016. szeptember 6. 14:16
Tárgy: Putyin: Erdély hovatartozását is felül kellene vizsgálni 
Címzett: Kutasi József <jozsef@kutasi.eu>

Nemzeti Hírháló hírlevél
2016 szeptember 06.




Két tömeggyilkos
Lovas István 2016. augusztus 31.

Barack Obama és Ban Ki Mun felelőssége

Két tömeggyilkos
















A két tömeggyilkos egyike Barack Hussein Obama, az Egyesült Államok béke Nobel-díjas elnöke. A másik Ban Ki Mun, az ENSZ főtitkára.

A mellbevágó kijelentés alátámasztására kezdjük a brit Guardian augusztus 18-i számában megjelent cikkel. Szerzője Trevor Timm, aki a lap rendszeres publicistája és egy ritka tisztességes civil szervezet, a San Francisco-i Sajtószabadság Alapítvány igazgatója, olyan kuratóriumi tagok társaságában, mint az amerikai megtorlás elől Moszkvába menekült Edward Snowden.
A cikk címe: "Az Egyesült Államok Jemenben háborús bűnöket mozdít elő". Arról van benne szó, hogy Szaúd-Arábia a cikk megjelenése előtti héten újra indította háborúját Jemenben, civilek tucatjait megölve, egy gyermekekkel teli iskolát, valamint betegekkel és sérültekkel teli kórházat pusztítva el. Ami, írja Trevor Timm, "háborús bűntett". Ez csaknem másfél éve folyik. "És az Egyesült Államok ennek nagy részéért felelős".

Az Obama-kormány több milliárd dollár értékben ad el e földkerekség legvisszataszítóbb rendszerének fegyvereket, beleértve azon gépeket, amelyekkel a szaúdiak és az általuk vezetett koalíció bombázza Jement. Egyszerűen kifejezve, írja Timm, "az USA szó szerint olyan humanitariánus katasztrófát pénzel, amely bizonyos léptékkel mérve a szíriai válságnál súlyosabb".
Miközben - ezt is a cikk írja - újságírók szinte soha nem kérdezik meg minderről Obamát. A tévék pedig a jemeni bombázásokra "csaknem teljes általánosságban ügyet nem vetnek". Cikkét azzal fejezi be, hogy Obama örökségét mindez súlyosan megterheli.

A Haaretz című angol nyelvű izraeli lap augusztus 22-én arról írt, hogy mintegy 2,8 millió jemeni élete forog veszélyben, köztük fél millió gyereké, akiket az éhenhalás veszélye fenyeget. Arról nem is szólva, hogy már tavaly március közepe óta több mint 1,8 millió jemeni gyerek nem tud iskolába járni.
Az ENSZ csendben marad, főként azért, mert tart az ellene irányuló szaúdi gazdasági bojkottól.
"Mikor volt utoljára, hogy önök láttak bármilyen videót vagy tévéjelentést a jemeni háborúról?", kezdődik a cikk, amely ismerteti, miként kényszerítették Szaúd-Arábia és az általa vezetett, Jemen elleni hadi koalícióban résztvevő arab országok Ban Ki Mun ENSZ főtitkárt arra, hogy vonjon vissza egy olyan májusi ENSZ-jelentést, amely a Jemenben megölt gyermekek 60 százalékának haláláért e koalíciót tette felelőssé. A főtitkár attól félt, hogy ha a jelentést nem vonja vissza, az említett országok felfüggesztik pénzügyi hozzájárulásukat a világszervezetnek. Eddig ott már 6,5 ezer jemenit öltek meg.

Néhány napja Obama tömeggyilkosságügyi minisztériuma, a Pentagon bejelentette, hogy védelmébe veszi és fegyverekkel látja el az al-Kaida és az al-Nuszra szíriai dzsihadistáit, utolsó kísérletet téve Asszad elnök megdöntésére. "Nem olvasta rosszul", írja a hírt közlő amerikai portál, "az USA most egy külföldi háborúban az al-Kaidával lépett koalícióra". Hozzátéve: "Kezdenek lehullani az álarcok. Közben az USA totális háborúra készül Oroszország ellen".

Világos?
Az Egyesült Államok nem hogy minden áron megegyezésre akarna jutni Oroszországgal, hogy végre befejeződjék a háború Szíriában, ahol emberek százezrei pusztultak el, milliók menekültek Európába és milliók váltak földönfutókká, amiért Washington, Rijad és szövetségeseik meg akarták dönteni Asszad elnök rendszerét, hanem tovább szítja az öldöklést.
Paul Craig Roberts professzor, akit a reagani republikánusok lelkiismeretének is neveznek, 2015. március 22-én emlékezetes cikket írt "Amerika lett a Gyilkosság Rt., és tervezi a III. világháborút" címmel.

Obama az az elnök, akinek arra nincs ideje, hogy George Busht a háborús ügyeket vizsgáló hágai bíróságnak kiadja. Nyilván azért, mert azt a Hóman-ügy tereli el. Holott Bush volt az, aki összeesküvéses kreálmány ürügyén Irakot elpusztította, és más általa szintén tönkre bombázott közel-keleti országokhoz hasonlóan az Európába áramló migránsok forrásává tette.

Obama elnök önfeledten folytatja a palesztinokat ép ésszel felfoghatatlan szenvedésben, gyarmati státuszban tartó Izrael évi több mint 3 milliárd dollár összegű katonai segélyben részesítését. Pakisztánban robotgépekkel öli a polgári lakosságot. Ukrajna törvényes kormánya ellen George Sorossal együttműködve puccsot szervezett. Legújabban pedig a Dél-kínai tengerre küld amerikai repülőgépanyahajókat, és a NATO-t Oroszország elleni háborúra készíti fel, ezzel kirobbantva a harmadik világháborút, amely nyilván az utolsó lesz az emberiség történelmében.

A világszervezet mindezt tétlenül nézi. Amelynek élén Ban Ki Mun, az Egyesült Államok dél-koreai pojácája áll. Így nyilván nem lep meg senkit, hogy e világszervezet Emberjogi Tanácsának élén - és ez halálosan komoly - Szaúd-Arábia áll. Erről az őt bloggolása miatt ezer nyilvános korbácsütésre ítélő Raif Badavi azt mondta, "botrányos, hogy az olaj fontosabb az emberi jogoknál".

Guardian tavaly szeptemberben tárta fel, hogy az Egyesült Királyság és a szaúdi monarchia titkos tárgyalásokat folytatott azért, hogy Rijad álljon e tanács élén.

Ahogyan Ban Ki Mun főtitkár szereti az olajban fürdő monarchiát, bennünket nagyon nem kedvel.

szeptember 16-i sajtótájékoztatóján hosszan ostorozott bennünket. Igaz, nem fizikailag, szaúdi módra. Kiemelte, Orbán Viktornak tudtára adta, hogy milyen fontosak a menekültekről, humanitariánus segítségnyújtásról és az emberi jogokról kötött nemzetközi megállapodások betartása. Elmondta, megütközve látta, hogy Magyarország elfogadhatatlanul bánnak a menekültekkel.
Ban Ki Mun sokszor szólt könnyekig meghatódva a menekültekről. Mint március 30-án Genfben, ahol megnyitotta a szíriai menekültek sorsáért aggódó "magas szintű találkozót".

Legutóbb pedig augusztus 19-én a Népszabadságban ragadott tollat, hogy a menekültekért vérző szívének ott adjon tanúbizonyságot.

Puszta véletlen, hogy a Ban Ki Mun által vezetett szervezet városának házi lapjában, a New York Timesban Ban honfitársa, Choe Sang-Hun e címmel leplezte le, mit tesz a főtitkár menekültügyi dádázásában valahogyan mindig kimaradó hazája a szírekért. "A Dél-Koreában menedéket kérő szíriaiak hideg zuhanyt kapnak" címmel írt cikkből kiderül, az oda beengedett 670 szíriai menekültnek csak úgynevezett "humanitariánus vízumot" adtak és bármely pillanatban kitehetik szűrüket.

Két hónappal korábban pedig a CNN készített riportot a szöuli repülőtéren a földön heringként heverő, sorsukra váró szíriai menekültekről, megemlítve, hogy eddig végleges menekült státuszt az országban három (3) szíriai kapott.

Ugyanez a lap augusztus 17-én kürtölte világgá, hogy az ENSZ végre bevallotta, ő az oka a Haitin kitört kolerajárványnak, amelyben hatezren veszették életüket és nyolcszáz ezren betegedtek meg. A kolerát az a 454 nepáli hurcolta be, akik országában a járvány odautazásuk előtt tört ki. És ott, a Karib-tengeri táborukban szennyvizük tisztítatlanul fertőzte Haiti egyébként amúgy is szennyezett vizeit.

Magyarán: a Ban Ki Mun által vezetett világszervezet csak Haitiban tízezer ember halálát okozta. Nem véletlen, hogy Obama bajtársának érzi.

(Lovas István, Magyar Hírlap, 2016-08-31)

Kapcsolódó:
Furcsán fogadták Kínában az Egyesült Államok elnökétFurcsán fogadták Kínában az Egyesült Államok elnökét (globoport.hu)
Barack Obama elnöknek azon az ajtón kellett elhagynia az Air Force 1 repülőgépet, melyet Afganisztánban szokott használni a biztonsági kockázat miatt. Hangcsou repülőterén ugyanis "nem találták" azt a lépcsőt, amely az elnökhöz méltó fogadtatást lehetővé tette volna.
Fülöp-szigetek: Duterte kurafinak nevezte ObamátFülöp-szigetek: Duterte kurafinak nevezte Obamát (hu.euronews.com)
A fülöp-szigeteki elnök drogellenes háborút folytat, hétfőn szükségállapotot hirdetett a délkelet-ázsiai országban. Rodrigo Duterte június 30-i beiktatása óta 2400 embert gyilkoltak meg vagy végeztek ki kábítószer-használat, illetve terjesztés vádjával. Az államfőt éles nemzetközi kritika éri emiatt. Duterte az ASEAN-országok csúcsértekezletére készül Laoszba, ahol az amerikai elnökkel is találkozik. Keresetlen szavakkal üzent neki.
Obama lemondta találkozóját az őt sértegető Fülöp-szigeteki elnökkelObama lemondta találkozóját az őt sértegető Fülöp-szigeteki elnökkel
(magyaridok.hu)
Barack Obama amerikai államfő lemondta az őt sértegető Fülöp-szigeteki elnökkel tervezett találkozóját a Délkelet-ázsiai Nemzetek Szövetsége (ASEAN) vezetőinek laoszi csúcsértekezletén. Az Obama-Duterte találkozót kedden tartották volna. A szókimondó Rodrigo Duterte azonban Laoszba indulása előtt hétfőn trágár szavakkal illette Obamát, és figyelmeztette, hogy ne merje megkérdőjelezni a kábítószer ellen hirdetett háborúját.
President Duterte Philippines News September 6, 2016President Duterte Philippines News September 6, 2016 (youtube.com)
örténelmi dátum, amikor a CDU az AfD mögött landolTörténelmi dátum, amikor a CDU az AfD mögött landol (lovasistvan.hu)
A jobboldali német lapban "Történelmi dátum, amikor a CDU az AfD mögött landol" címmel írt cikk vezeti a tegnapi mecklenburgi választásokról szóló beszámolókat, ahol a kancellár pártja csúfos vereséget szenvedve a "szélsőjobboldali, nacionalista, populista" Alternatíva Németország párt mögé szorult. További cikkek címei: "A választási kudarc kínos Merkelnek - és figyelmezetés"; "Von Storch AfD politikus: a Merkel-korszak végének kezdete"; "A Merkel-bónusz kidurrant"; "Nem csak a munkanélküli férfiak választották az AfD-t"; "A zöldek röpülnek a schwerini parlamentből".
Jogos, etikus-e tüntetni bírósági döntés ellen?Jogos, etikus-e tüntetni bírósági döntés ellen? (facebook.com)
Morvai válasza és vitaindítója Eva Maria Barki ügyvédnőnek "Budaházy-ügyben" Kedves Ügyvéd Kolleganő, Kedves Éva! Olvastam cikkedet, amelyben helyteleníted a Budaházy György és társai ellen hozott ítélet elleni tüntetést, és amellett érvelsz, hogy az igazságért a tárgyalóteremben és nem az utcán kell harcolni.
Bayer Zsolt: TizenháromBayer Zsolt: Tizenhárom (magyarhirlap.hu)
Budaházyt afféle fura figurának tartottam sokáig. Fura volt a bő gatyája, a tülke, amit olykor megfújt, fura volt az ostora, furák voltak a nézetei - de sohasem tartottam olyan veszélyes és ellenszenves alaknak, mint például Zagyvát. Aztán egyszer csak hírek jöttek valami terrorszervezetről, amelyet állítólag ő alapított, menedzselt.
Budaházyért!=... - Patrubány Miklós beszédeBudaházyért!=... - Patrubány Miklós beszéde (mvsz.hu)
A Magyarok Világszövetsége elnökének beszéde ide kattintva tekinthető meg. "Azon bíró, ki Isten és ország törvényeitől elhajolva, könyörgés, vagy ajándék által megnyeretve részrehajló lenne, száműzessék, minden ingóságai felprédáltassanak, ingatlan jószágai elvétessenek, s Székelyföldön soha ne lakhassék. Ekként bűnhődjön még az is, ki maradásában, vagy visszajövetelében fáradozna." Székely Constitutio - Udvarhely, 1505. november 23.


Svájc elhagyja a Schengen-i zónát
2016. szeptember 5. hirorigo.net, express.co.uk - szekelyfold.ma

Újjabb óriási csapás Európának! Itt az első ország, amelyik elhagyja Schengent. 

Svájc legnagyobb politikai pártja bejelentette, hogy törvényjavaslatot nyújt be, hogy az ország elhagyhassa a Schengen-i zónát.

A jobboldali Néppárt (SVP) szerint nincs más lehetősége az alpesi országnak csak ha lezárja határait és korlátozza a személyeket a szabad mozgásban.
Christoph Blocher a párt alelnöke szerint a jövő évben nagy bajba kerülhet az ország ha ugyan ennyi illegális határátlépő érkezik az országba, mint tavaly vagy idén.
"Nincs mit tenni, a 2014-ben elfogadott törvény, melyben a bevándorlók számát akartuk csökkenteni nem hozta a várt eredményt, a migránsok száma nem csökkent hanem meredeken emelkedett. Nincs más választás, el kell hagynunk a Schengen-i zónát és le kell zárnunk a határainkat" -mondta Blocher
Az országot már a migránsválság előtt is elárasztották az olasz munkavállalók, de a helyzet tavaly ősszel vállt kritikussá a svájci szociális jóléti rendszerre rátelepedő afrikai bevándorlók miatt.

Kapcsolódó:
Döbbenetes új fejlemények a Németországban megerőszakolt magyar nő ügyébenDöbbenetes új fejlemények a Németországban megerőszakolt magyar nő ügyében (meteon.org)
Elképesztő a német igazságszolgáltatás! Szabadon engedték a német hatóságok a magyar nőt megerőszakoló eritreai migránsokat. Mühlhausenben három eritreai menekült szombat hajnalban egy magyar származású nőt erőszakolt meg. Harko Krieg főügyész elmondta, hogy a bűncselekmény szombatra virradóra történt a Mühlhausen pályaudvarának közelében lévő viaduktnál.
Merkel: nem lesznek kötelező kvótákMerkel: nem lesznek kötelező kvóták (hvg.hu)
Örülhetnek a V4-ek, és szomorkodhatnak a török EU-csatlakozás hívei Angela Merkel Bundestagban tartott sajtótájékoztatója után. A Bundestagban állt ki sajtótájékoztatóra Angela Merkel német kancellár. Az Open Europe tudósítása szerint Merkel azt mondja, a holnapi EU-csúcson a Törökországból átveendő szír menekültek átvételére nem fognak kötelező kvótákat javasolni, hanem csak önkénteseket - ezt követelte egyébként a V4 élén Orbán Viktorral is.
Újabb migráns invázió bontakozott ki OlaszországbanÚjabb migráns invázió bontakozott ki Olaszországban (politikstube.com)
Líbiából és Egyiptomból naponta érkeznek a migráns hajók. Többségükben fiatal férfiak. Az elmúlt 4 napban 13.000-en voltak (!!!). Január óta 145.000 migráns érkezett. A tavaly ugyanebben az időszakban 103.792-et regisztráltak. A Republica lap a "Menekültsímogató" rendszer összeomlásáról beszél.
Fico: éhezik-e az, akinek 5000 eurója van egy embercsempészre?Fico: éhezik-e az, akinek 5000 eurója van egy embercsempészre? (hirek.sk)
Meg kell egymástól különböztetni az Európába áramló migránsokat. Azoknak, akik élete, egészsége, szabadsága, élelmiszerbiztonsága veszélyben forog, segítenünk kell - jelentette ki Robert Fico miniszterelnök a közszolgálati rádió szombati politikai vitaműsorában. A kormányfő szerint a menekültkérdés nem oldható meg az érzelmekre hagyatkozva, vagy moralizálva.
Egy néger Kínában az utcán meg akart erőszakolni egy nőtKina: Egy néger Kínában az utcán meg akart erőszakolni egy nőt
(grandecocomero.com)
A tömeg meglincselte a négert, majd leváagtáak péeniszét ami repült egyet a levegőben és a földön landolt. Olasz nyelvű cikk. Érdekes megoldás.
Migránsok Olaszországba szervezett embercsempészettelMigránsok Olaszországba szervezett embercsempészettel (suedtirolnews.it)
Amit a nyugati média hatásos embermentésnek ünnepel, a valóságban szervezett embercsempészet az adófizetők pénzéből. A líbiai partoknál a közpénzből finanszírozott "humanitárius" szervezetek felszedik az embereket, átszállítják az egész Földközi tengeren és itt partra teszik.
Mi történt volna, ha Merkel egy éve inkább lezárja a határokat?Mi történt volna, ha Merkel egy éve inkább lezárja a határokat? (privatbankar.hu)
Ha annak idején Merkel igen helyett nemet mond a Budapestről indult menet befogadására, most Németországra mutogatnának, mint az embertelenség szimbólumára. Magyarország, Ausztria és a balkáni útvonal többi állama magára maradt volna a problémával, Olaszországban és Görögországban pedig humanitárius katasztrófa alakult volna ki, nagyobb, mint a Második Világháború óta bármikor.
A zsidó politikusnő négereket csempészett autójában SvájcbanA zsidó politikusnő négereket csempészett autójában Svájcban (vilaglato.info)
Csütörtökön tartóztatták le Lisa Bosia Mirrát, a svájci Szocialista Párt zsidó politikusnőjét, aki gépkocsijában négy fiatalkorú afrikait akart az országba csempészni. A képviselő asszony bűncselekményt követett el, melyben pártbéli kollégái is segítségére voltak. Lisa Bosia Mirra nevéhez köthető a Firdaus Egyesület is, amely menekültek számára gyűjt adományokat.
Izraeli rabbi: Az ISIS-t Isten küldte nekünkIzraeli rabbi: Az ISIS-t Isten küldte nekünk (orientalista.hu)
Egy szélsőséges rabbi szerint a terrorista szervezetet Isten küldte a zsidók megmentéséért. Nir Ben Artzi szélsőséges nézeteiről ismert rabbi a legutóbbi heti prédikációjában azt állította, hogy Isten az Iszlám Államot azokra az országokra és nemzetekre szabadította rá akik elakarják pusztítani Izraelt. Az európai dzsihadistáknak is nagy szerepük van a rabbi szerint, az Európába visszatérő terroristák merényleteket követnek el aminek a következménye, hogy az európai zsidók Izraelbe fognak menekülni ezzel erősítve a cionista államot.
Nincs olyan, hogy menekültjog és különösen nincs menekültjogot adó kötelezettségNincs olyan, hogy menekültjog és különösen nincs menekültjogot adó kötelezettség (hirorigo.net)
Hogy ezek kontinens elfoglalók vagy paraziták, vagy menekültek, migránsokvagy nevezzük, aminek akarjuk, egyetlen egyet sem szabad befogadnunk. A segítőkészség, mint egy hazugság, egy halálos betegség az európai történelemben.
Maróth Miklós - Disznóbőrbe a muszlimotMaróth Miklós - Disznóbőrbe a muszlimot (youtube.com)
A kormány államtitkárságot hoz létre a keresztényüldözés megfékezéséreA kormány államtitkárságot hoz létre a keresztényüldözés megfékezésére (hvg.hu)
930 millió forintot különítenek el erre a célra az Emberi Erőforrások Minisztériumában.
A helyettes államtitkárság vezetője Török Tamás diplomata lesz, aki Olaszországból tér haza. Orbán Viktor kormányfő és Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere augusztus végi, vatikáni látogatásukat követően döntötték el, hogy szükség van a posztra, amely "a keresztényüldözés minden formája ellen, kormányzati felhatalmazással, hatékonyan működik majd".
Könnyen a görögök sorsára juthatunk, ha megvalósul Orbán álmaKönnyen a görögök sorsára juthatunk, ha megvalósul Orbán álma (portfolio.hu)
Még soha nem rendezett olyan kis ország olimpiát, mint Magyarország, így nincs igazán összehasonlítási alap azzal kapcsolatban, milyen gazdasági hatása lehetne annak, ha megnyernénk a 2024-es játékok jogát. A legjobb példa talán Görögország lehetne a mérete alapján, a baj csak az, hogy éppen Athén a negatív példa arra, hogyan nem szabad olimpiát rendezni. A projekt nem feltétlenül reménytelen, de nagyon sok függ attól, hogyan működik majd a gyakorlatban a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) által elképzelt új modell.
MEGINT SZÓRJÁK A KÖZPÉNZT: Már most 7 milliárdba került a budapesti olimpiaMegint szórják a közpénzt: már most 7 milliárdba került a Budapesti Olimpia (alfahir.hu)
6,579 milliárd forintot költött eddig a 2024-es olimpiai pályázatot előkészítő cég. És ez még nem minden. Az összeg onnan derült ki, hogy a Népszabadság megszerezte a Budapest 2024 Zrt. szerződéseit. Ez sem ment egyszerűen: a cég először törvényellenesen 100 ezer forintot kért a laptól az adatokért, a hatóság azonban kimondta, hogy kötelesek kiadni a szerződéseket.
Rogán egyetemi társáé az egyik forgalmazóÚjabb botrányok a letelepedési kötvény körül (444.hu)
Elítélt orosz adócsaló is vásárolt, az egyik forgalmazó pedig Rogán egyetemi társáé. A Magyar Nemzet számol be újabb két botrányról letelepedési kötvények körül. Még 2012 végén, maga Rogán Antal találta ki a kötvénykonstrukciót, aminek egy forgalmazó cége, az Arton Capital Kft. a politikus egykori egyetemi társáé. A Magyar Nemzet úgy tudja, hogy a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemre járt együtt a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter és Balogh Radosztina, információik szerint
Pörgetik: csak augusztusban közel annyian vettek letelepedési kötvényt, mint ahány menekültet idén befogadott az országPörgetik: csak augusztusban közel annyian vettek letelepedési kötvényt, mint ahány menekültet idén befogadott az ország (44 4.hu)
Továbbra is keresett a magyar letelepedési államkötvény: júliusban új rekord született 822 darabbal, de az augusztus sem sokkal maradt le, 798 darab 50 ezer euró névértékű papírt vettek meg, közölte a Világgazdasággal az Államadósság Kezelő Központ. Mivel a magyarországi letelepedési engedélyhez legalább 300 ezer euró értékben kell jegyezni a kötvényekből, a 798 darabos augusztusi eladás 133 külföldi vásárlását jelenti. A magyarországi tartózkodást a múlthónapban megvásárolók száma alig marad el az idén befogadott menekültek számától, ami 152.
Milyen viszonyban áll Orbán és Mészáros Lőrinc? Itt a hivatalos válaszMilyen viszonyban áll Orbán és Mészáros Lőrinc? Itt a hivatalos válasz (propeller.hu)
Szabó Szabolcs, az Együtt országgyűlési képviselője írásban kérdezte a miniszterelnököt, hogy milyen vagyoni, illetve gazdasági kapcsolatban áll Mészáros Lőrinccel. A 15 napos határidő péntek délután a válasz: Természetesen a miniszterelnök semmilyen viszonyban nem áll vagyontárgyakkal, így Mészáros Lőrinc vagyontárgyaival sem. Az Ön pártjának peres vitái nem tartoznak ránk.
Toroczkai: A mostani kormány bizonyos szempontból hazugabb, mint Gyurcsányék  <br>Toroczkai: A mostani kormány bizonyos szempontból hazugabb, mint Gyurcsányék (hirtv.hu)
Egyre kevésbé érdekli az embereket a pártlogó, sokkal inkább a hiteles, a közösségért tenni akaró jelöltek. Toroczkai Lászlóval együtt már két jobbikos polgármestere van Csongrád megyének, miután a szavazók több mint fele Szél Csabát támogatta a hétvégén Nagytőkén. A politikus párhuzamot vont a Budaházy-per és az '56-os koncepciós perek között. Emlékeztetett, hogy a nyomozati anyagot az a Hopka Lajos állította össze, aki bilincsben van, mert Vizoviczki László egyik kitartottja volt.


Putyin: Erdély hovatartozását is felül kellene vizsgálni
2016.09.05. hidfo.ru
Vlagyimir Putyin orosz államfő szerint egyebek mellett Magyarország és Románia határait is felül kellene vizsgálni, ha a nyugati politikusok vitát akarnak folytatni a második világháború után meghúzott határokról.

Putyin: Erdély hovatartozását is felül kellene vizsgálni

Hosszadalmas interjút adott a Bloomberg hírügynökségnek Vlagyimir Putyin orosz államfő. A beszélgetés során arról kérdezték az orosz vezetőt, hogy hajlandó lenne-e a Kuril-szigetek egyikét átadni Japánnak, annak érdekében, hogy ezáltal a két ország politikai kompromisszumra jusson, ám Vlagyimir Putyin határozottan kijelentette, hogy Oroszország nem fog területek átadásával üzletelni. Amikor az újságíró arról kérdezte, hajlandó lenne-e arra Oroszország, hogy tárgyalásokat kezdjen a Kalinyingrád régió szuverenitásáról, az orosz államfő azt mondta, ezzel "kinyitnák Pandóra szelencéjét";
"ha valaki felül akarja bírálni a második világháború eredményeit, vitassuk meg - de akkor nem csak Kalinyingrád, hanem kelet-Németország kérdését is meg kellene vitatnunk, valamint Lvov hovatartozását, ami Lengyelország része volt. Emellett Magyarország és Románia is szerepel a listán." - mondta.

2015 áprilisában a Jurnalul National román lapban megjelent egy publicisztika, miszerint Erdély rövid időn belül függetlenedni fog Romániától, és a kormány nem tehet mást, mint hogy ezt tétlenül végignézi. A szerző, Ilie Serbănescu szerint a nagyhatalmak közt folyamatban vannak a tárgyalások Erdély függetlenedéséről, és ezt Románia nem csak tétlenül végignézi, de gyakorlatilag semmit nem tehet ellene. Serbănescu értékelése szerint a közeljövőben Erdély el fog szakadni Romániától, és erre utaló jel lehet, hogy a Romániába érkező német befektetések nem jutnak tovább a Kárpátok vonalánál; többnyire Erdély területére összpontosulnak, ami az elszakadást hivatott előkészíteni.

Kapcsolódó:
Romániának semmi joga nincs ErdélyhezEgyre több román újságíró és történész mondja ki az eddig számukra kimondhatatlant: Romániának semmi joga nincs Erdélyhez (tudnodkell.info)
Talán-talán a háttérben így készítik fel a románokat, hogy ne csodálkozzanak túlságosan ha Erdély leválik Bukarestről? Egy román történész szerint Erdélyre nem volt történelmi joga Romániának. Fontos kötet jelent meg nemrégiben Magyarországon. Lucian Boia bukaresti professzor hazája soviniszta történelemszemléletét haladja meg, s még a román nemzeti ünnephez, az 1918-as erdélyi "egyesítési" népgyűléshez is némileg kritikusan viszonyul. Szerinte Erdélyre nem volt történelmi joga Romániának.

**