Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2016. szeptember 9., péntek

21.330 - A MAGYAR LOBBI AKCIÓ FELHÍVÁSA! Levél Orbán Viktor Miniszterelnök Úrhoz


Feladó: Liptakbela via Hungarian-Lobby 
Dátum: 2016. szeptember 9. 16:38
Tárgy: (Hungarian-Lobby,354) A MAGYAR LOBBI AKCIÓ FELHÍVÁSA
Címzett: jozsef@kutasi.eu



A MAGYAR LOBBI AKCIÓ FELHÍVÁSA

Levél Orbán Viktor Miniszterelnök Úrhoz

Orbán Viktor
Magyarország Miniszterelnöke

Tisztelt Miniszterelnök Úr!

Az október 2.-i népszavazással és egyben Magyarország nemzetközi jó hírével kapcsolatban írok. Egyetértek a a kényszer betelepítés és a brüsszeli bürokrácia uralmának ellenzésével. Ugyanakkor örülnék, ha a jelenlegi elhibázott EU stratégiát Magyarország nem csak ellenezné, hanem egy pozitív alternatívát dolgozna ki és egy budapesti konferencia és a világlapok útján javasolna az EU tagállamainak. Ez nem csak az ország jó hírét és tekintélyét növelné, de egyben segítené a menekülni kényszerült szerencsétlenek helyzetének megoldásában is.

pozitív alternatívának két alapvető célja kellene legyen: 
a) Biztonságot és elfogadható életkörülményeket teremteni a civil lakosság számára és 
b) Felszámolni az Európába való  menekülés fő okát. Úgy tűnik, hogy egy ilyen pozitív alternatíva lehetne olyan menekülttáborok létrehozása, amelyekhez vezető korridorok és a táborok védettek a légi vagy szárazföldi támadásoktól. Az az érzésem, hogy egy ilyen (részletesen kidolgozott) tervet támogatna nem csak az EU, de az UN, USA, az arab világ és Oroszország is. Azt is gondolom, hogy egy ilyen humanitárius igyekezet talán nem is kerülne többe, mint a jelenlegi elhibázott stratégia. Egy ilyen akció talán jó irányban mozdítaná el a jelenleg kilátástalan helyzetet és mindenképpen javítaná hírünket a világban.

Tisztelt Miniszterelnök úr! Azt is gondolom, hogy a menekültválság kihasználható lenne arra is, hogy az EU jobban átgondolja a saját jövőjét, azt hogy a cél egy szuperállam-e vagy egy önrendelkező államok federációja? El kellene érni, hogy Európa jövőjéről ne Brüsszelben és ne helyettünk döntsenek, hanem Európa népeinek közös akarata formálna az unió jövőjét meghatározó  közmegegyezést. Ilyen közmegegyezéssel kell eldönteni, hogy milyen kérdésekben dönthessenek önállóan a tagállamok és milyenekben szükséges a közös fellépés, milyen kérdésekben kell a tagállamoknak alávetni magukat az EU döntésének (például hadviselés) vagy hogy milyen kérdésekben állithat fel az EU, a tagállamok számára elvárásokat (például a kisebbségek autonómiájáról, stb.) és milyenekben dönthetnek önállóan a tagállamok? Ugyanígy  helyes azon is elgondolkoznunk, hogy az EU bürokráciát, miként lehetne behelyettesíteni egy direkt és szabad választáson megméretett államférfiak által vezetett kormánnyal?

Igen, ez mind fontos, de az is fontos, hogy ezek a viták egy "családon belüli" döntések legyenek, mert a mi célunk egy egészséges, új és gazdag európai jövő építése kell legyen, nem a "Brexit"-ek sorozata. Nekünk eszünkbe sem juthat hátat fordítani a európai családunknak, mi nem duzzogunk, nem durcáskodunk és eszünkbe sem jut az EU-t egy, a  KGB volt őrnagyához való közeledéssel zsarolni. A mi útunk a haza bölcsének, Deák Ferencnek útja kell legyen és maradjon, mert mindig a bölcs kiegyezés hozza a fellendülést és mert a hazát "okosan kell szereti"!

Tudom, hogy erre Ön képes és remélem, hogy talán megfontolja e szerepkör felvállalását.
Tisztelettel, Lipták Béla

-------------------------
Answer to Dr. Crowney:

In a message dated 9/7/2016 1:44:02 P.M. Eastern Daylight Time, HCrowney@aol.com writes:

Professor Liptak,
Could I have the e-mail address of Mr. Weinstein and your correspondence with him, if not confidential.
Where can I find the source for the Eisenhower statement that he would have helped if Hungary had land access through NATO nations? Also, is your 1956 memoir being translated into English? If not, can we help with the translation?

Dr. Harry Crowney

------------------------
Dear Colleague,

Ivan Weinstein can be reached at: WeinsteinIS@state.gov. My letter to him is attached below.
The validity of the Eisenhower statement is debatable. It's source is: http://www.americanhungarianfederation.org/docs/Thomas_Torda_1956Revolution.pdf
As to my memoir, it has not yet been published, but it is awailable on my web page in Hungarian in its entirety. If any of your studants speak Hungarian, he/she can translate any chapter for the class. When work starts on publishing it in English, as the 2nd edition of my book titled "Testament of Revolution", if the publisher needs help with the translation, I will be in touch. Nice of you to ask,

Best regards, Béla Lipták

-------------------------------------
Dear Mr. Weinstein,

I understand that Mr. Viktor Orbán of Hungary is not welcome in the White House. I hope that the President will find some opportunity to recognize and honor the heroic and historical sacrifice, which our small nation made, - when, in fighting for the American ideals of freedom and independence -, it took on the brutal red empire of the Soviets and mortally wounded it 60 years ago. I also understand that:

  • It is not the policy of the United States to try to influence the internal politics of other nations.
  • We all know that the United States cooperates with such dictators as Islam Karimov of Uzbekistan or Ilham Aliyev of Azerbaijan, yet not with the freely elected head of our NATO partner. This is seen not only as supporting the political opposition in Hungary, but also as disrespecting the democratically made decision of the Hungarian people.
  • When this occurs on the 60th Anniversary of our fight for freedom, it can also be seen as if the politics of the day is more important than the honoring of the historic event that initiated the collapse of Soviet Communism.
  • Lastly, I might note that this not only hurts the sensitivity of the 1.5 million Hungarian-Americans, but us unwise politically. You probably know that a small fraction of the generally conservative, but very patriotic Hungarians of Florida, could have made Al Gore the president in 2000, if they switched parties. Many of these people escaped from Hungary in 1956 and I am sure that if the memory of their revolution was honored, many of them would vote Democratic.
Therefore, I would like to ask you to do what you can, to help honoring this historical event and also help the political interest of the President.

Best regards,  Béla Lipták