Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2016. szeptember 14., szerda

21.333 - Hadházy: A korrupció felszámolásával lehetne megállítani a magyar munkaerő külföldre vándorlását


Feladó: Nemzeti Hirhalo
Dátum: 2016. szeptember 14. 10:39
Tárgy: Hadházy: Forradalom vagy választás hozhat változást 
Címzett: Kutasi József <jozsef@kutasi.eu>

Nemzeti Hírháló hírlevél
2016 szeptember 14.


Meghívó Patrubány Miklós szeptemberi nemzetpolitikai előadására:
Világkongresszus, népszavazás, 60. évforduló


Meghívó Patrubány Miklós szeptemberi nemzetpolitikai előadására: Világkongresszus, népszavazás, 60. évfordulóSzeptember 15-én, csütörtökön 18 órakor kerül sorra Patrubány Miklós következő nemzetpolitikai előadása az MVSZ Magyarok Házában (1052 Budapest, Semmelweis u. 1-3.).

A Magyarok Világszövetsége elnöke előadásának címe:
Világkongresszus, népszavazás, 60. évforduló - A Magyarok IX. Világkongresszusának határozatai, népszavazás betelepítési kvótaügyben és készülődés az 1956-os Magyar Forradalom és Szabadságharc 60. évfordulójára

Az előadás keretében fellép Publik Antal előadóművész.

A Magyarok Világszövetségének honlapja élőben közvetíti Patrubány Miklós előadását.
Belépés: www.mvsz.hu


Kapcsolódó:
Norbert Hofer: jogtalan a Benes-dekrétumNorbert Hofer: jogtalan a Benes-dekrétum (888.hu)
Közép-Európa szerepének a megerősítését szorgalmazta az Európai Unióban Milos Zeman cseh államfő és Norbert Hofer, az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) államfőjelöltje, akik hétfőn Prágában találkoztak. Norbert Hofer a találkozó után újságíróknak azt nyilatkozta, arról beszéltek, hogyan lehetne erősebben hallatni a jövőben Közép-Európa hangját az Európai Unión belül, mert közös a történelmünk, és hasonló módon látjuk a dolgokat. [...] uniót akarunk kialakítani az unióban."



Hadházy: Forradalom vagy választás hozhat változást
2016. szeptember 11. hirtv

A korrupció felszámolásával lehetne megállítani a magyar munkaerő külföldre vándorlását az LMP társelnöke szerint.

Hadházy: Forradalom vagy választás hozhat változást

Hadházy Ákos szerint az offshore-paradicsomokba elfolyó milliárdokból csökkenteni lehetne a béreket terhelő járulékokat. Az ellenzéki politikus felháborítónak nevezte, hogy a külföldre menekülő több százezer fiatal egy részét szinte kizárják a népszavazásból azzal, hogy nem szavazhatnak - a külhoni magyarokhoz hasonlóan - levélben.

"Azt mondjuk, hogy egy korrupt kormányzást kétféleképpen lehet elküldeni. Az egyik a forradalom, a másik a választás. Nyilvánvalóan egy parlamenti pártnak az a célja, hogy választáson küldje el a korrupt kormányzatot. A forradalom egyebek között azért is valószínűtlen - egyelőre azt kell mondani, hogy hála Istennek -, mert több százezer olyan fiatal aktív ember ment el, aki alkatilag ezt megtehetné" - nyilatkozta a zöldpárti politikus, aki hétfőn teszi majd le parlamenti esküjét.

Kapcsolódó:
Varga: Következik a járulékcsökkentésVarga: Következik a járulékcsökkentés (propeller.hu)
Megegyezik a kormány és gazdasági partnerei nézete arról, hogy a közterhek csökkentése keretében legközelebb a járulékokat mérsékeljék; az őszi adótörvény-csomagban lesznek munkaerőpiacot, foglalkoztatást kedvezően érintő javaslatok - mondta a nemzetgazdasági miniszter a gazdasági kabinet ülését követő sajtótájékoztatón kedden Budapesten.
Fideszes bűnszervezet állhatott a Quaestor-botrány mögöttFideszes bűnszervezet állhatott a Quaestor-botrány mögött (civilhetes.net)
Most már hivatalos a vád: bűnszervezetben lophatta el az emberek pénzét Tarsoly Csaba, a fideszes Quaestor-pilótajáték főszervezője, Orbán Viktor bizalmasa, a Fidesz és Fidelitas gazdasági háttérembere. Tarsoly Csaba segítségével az agrártárca 410 millió forintot eltőzsdézett. A külügyi tárca is Tarsoly Csabára bízta az emberek pénzét, aminek több százmilliós hozamát elbukták. Orbán Viktor előre tudhatta, hogy a Quaestor be fog dőlni, figyelmeztette is erre a minisztériumait, majd miután ez megtörtént, Tarsoly Csaba Szijjártó Péter közvetítésével a kormányfőnek írt segítségkérő levelet.
Fideszes bűnszervezet állhatott a Quaestor-botrány mögöttOrbán kerek-perec kijelentette: nem védi meg a korrupt fideszeseket (24.hu)
Komoly szavakat szólt a szájával a miniszterelnök még Füreden. Mengyi Roland példáján keresztül közölte, nem tartja a párt a hátát az ügyeskedőknek. Márpedig jönnek a választások, jönnek a karaktergyilkossági kísérletek is. A külvilágba leginkább a harsány migránsozás szűrődött ki a múlt heti balatonfüredi Fidesz-frakicóülésről. Azonban a Fidesznek is megvannak a maga gondjai, amiket próbáltak Orbán Viktor tudtára hozni a képviselők. A Hvg.hu szerint a legfőbb felmerült gondok a korrupt és a nagy lábon élő fideszesek és kormányközeli emberek voltak, akik miatt a Fidesz törzsszavazói is meg-meg inganak.
34 milliárdos üzlet eshetett Mészáros ölébe34 milliárdos üzlet eshetett Mészáros ölébe (24.hu)
A Visonta Projekt Kft.-t még tavaly nyáron alapította Mészáros Lőrinc és a Duna Aszfalt. Akkoriban azonban pontosan még nem lehetett tudni, hogy konkrétan milyen célra hozták létre a társaságot, hiszen nem volt visontai beruházásra meghirdetett közbeszerzés és csak egy bioetanul és a búzafeldolgozó üzem volt tervezés alatt - írta az mfor.hu. Idén nyár végén viszont már rebesgették, hogy valami nagy dobásra készülhet Mészáros Lőrinc. Kezd is körvonalazódni az egyik bombaüzlet.
Bíróság dönt, stróman-e Mészáros LőrincBíróság dönt, stróman-e Mészáros Lőrinc (nepszava.hu)
A felcsúti polgármester igenis Orbán Viktor strómanja, ezért az Együtt nem vonja vissza a Mészáros Lőrincről tett kijelentéseket. Az Együtt elnöke szerint Mészáros pereskedése nem tántoríthat el senkit: ki kell állni az igazságért. Az ellenzéki párthoz még július végén fordult Mészáros jogi képviselője helyreigazítási kérelemmel, ami Szigetvári szerint elég furcsa, mivel ezt sajtótermékekkel szemben szokták alkalmazni. Az Együttnek esze ágában sem volt a kormányfő felcsúti barátjának "kérését" teljesíteni, így készülnek a polgári perre, ami a pártelnök szerint az ősszel várható.
Közpénzzel van kitömve a Matolcsyhoz igen közel álló nőKözpénzzel van kitömve a Matolcsyhoz igen közel álló nő (168ora.hu)
Már nem dolgozik az MNB-nél havi 1,7 millióért Vajda Zita, akiről maga a Nemzeti Bank árulta el, hogy köze van matolcsy György válásához. Ehelyett különböző MNB-alapítványoknál van négy különböző pozíciója, amikért összesen a korábbinál is többet vihet haza. Négy, az MNB-hez köthető helyről is húz fizetést Vajda Zita, Matolcsy György egykori nemzetközi szakmai titkára - derítette ki a Népszabadság. Azt már korábban az MNB elszólásából is lehetett tudni, hogy a "szakmai titkárságnál" szorosabb szálak fűzik össze a két embert.
Még újabb 32 stadion épülMég újabb 32 stadion épül (rtl.hu)
Most az érdi focisták örülhetnek. A harmadosztályú csapat 3,3 milliárdért kap új stadiont. A beruházások pedig folytatódnak, a tervek szerint a következő években 32 stadiont építtet a kormány országszerte. Az MSZP úgy számol, a már elkészült stadionokra annyit költöttek, amennyiből ki lehetne fizetni a kórházak adósságát. A kormány szerint a létesítményekre az emberek egészségének megőrzése miatt van szükség.
Az éber NAV, az öt tojástartó és a Quaestor ellopott 150 milliárdjaAz éber NAV, az öt tojástartó és a Quaestor ellopott 150 milliárdja - Hogyan szeressük meg az "Apeh-osokat"? (vntv.hu)
Kállai Ildikó szabad ember, aki öt db tojástartót adott el 1750 Ft-ért. Elmulasztotta a számlaadási kötelezettségét. Ma, egy évvel az ügy után, körülbelül két millió forint, amire meg akarják büntetni. Mivel nincs keresete, a hatvan négyzetméteres háza a tét. Könnyebben lehet ma 300 milliárdot lopni Magyarországon, mint egy kisembernek elmagyarázni, milyen módon lehet kedvezményesen adózni 200.000 Ft-ig. Nem! Azonnal büntetjük, azonnal tönkretesszük. Mi is a bűnünk?

a világon 3 milliárd embernek nem jut naponta 2 dollárnál több megélhetésreDr. Varga-Damm Andrea: ORBÁN VIKTOR miniszterelnök ma azt mondta napirend előtti felszólalásában az országgyűlés őszi ülésszakának első ülésén, hogy a világon 3 milliárd embernek nem jut naponta 2 dollárnál több megélhetésre. Ezt egy rettenetes dolognak tekinti, bezzeg nálunk nőnek a reálbérek, csökken a szegénység.
Alapvetően megállapitható, hogy aki ezt a mai beszédet megirta, nagyon gyenge teljesitményt nyújtott, le kellene cserélni.
Ebben a kérdésben azonban, hogy a világon kinek jut naponta kevesebb, mint 2 dollár megélhetésre, nem kell túl messzire mennünk, csak a KSH honlapját kell tanulmányozni a magyar emberek megélhetésére jutó összegekről, s mindjárt nem ezzel példálózott volna a miniszterelnök.
TÉNY: 2010-ben 253015 háztartásban, amelyben összesen 980.049 fő élt, egy év alatt egy főre összesen 127.203,- Ft jutott megélhetésre. Abban az évben az átlagos USD árfolyam 220,- Ft volt. Igy tehát akkor 980.049 főnek naponta a megélhetésre 1,58 USD jutott MAGYARORSZÁGON!
TÉNY: 2014-re 291000 háztartásra NÖVEKEDETT azon háztartások száma, amelyekben ilyen rendkivül alacsony az egy főre jutó napi megélhetési összeg. Ez 969.703 főt érint. Ennyi embernek egy évben MAGYARORSZÁGON 148.301,- Ft jutott megélhetésre, amely az abban az évben átlagos 237,- Ft-os USD árfolyammal számolva 1,71 USD! (2015-ös és 2016-os adatok még nincsenek.)
TEHÁT NEM KELL EMLEGETNI A VILÁG SZEGÉNYEIT, ELEGENDŐ MAGYARORSZÁGON KÖZEL 1 MILLIÓ EMBER SORSÁT FIGYELEMMEL KISÉRNI, S AZ Ő ÉRDEKEIK MENTÉN ORSZÁGOT VEZETNI
!